Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR - DE WEIDE 2 - 2 (0 - 1)

Tue 12 Dec, 22:41

TOPWEDSTRIJD 3D EINDIGT IN GELIJKSPEL

Opstelling: P.Hoving, Dijk, E.Hoving, Luinstra, Land, Wolthuis, Poel, Rodenboog, De Kleine, Vogelzang (90. Wendel), B.Plat

Na een afgelasting eerder dit seizoen kon eindelijk de wedstrijd tussen ONR en De Weide plaatsvinden. Naar deze kraker keek iedereen toch al een tijdje uit. Omdat De Weide de laatste twee weken punten had laten liggen stond het kerstkampioenschap niet meer op het spel, maar de inzet tussen de nummer één en twee van de competitie was duidelijk.

ONR trainer Rozema hield vast aan zijn vertrouwde namen die dit seizoen verassing na verassing neerzetten. Vlak voor de winterstop konden de spelers hun trainer overtuigen dat ze inderdaad bovenaan de ranglijst thuis horen. In het begin van de wedstrijd nam De Weide het initiatief. Met een wedstrijd meer gespeeld en drie punten achterstand leek het wel een soort alles en niets spel. Gaandeweg de eerste helft kwam ONR wel beter in de wedstrijd. Met name over links waren er een aantal goede combinaties, en vleugelverdediger Dijk voorzag de spitsen ook van goede passes. De Weide had in de eerste helft de beste kansen. ONR zag een vlammend schot gekeerd worden, daar waar men zelf een aantal keer goed weg kwam. De Weide was vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten; hoekshoppen en vrije trappen, die kwistig door de arbiter uitgedeeld werden voor onschuldige kopduels. In de 16e minuut scoorde de opgekomen verdediger Baldé van De Weide bij de tweede paal uit een dergelijke vrije trap. Voor het nemen van de vrije trap gaf hij zijn directe tegenstander een slim zetje, zodat hij vrij bij de tweede paal kon opduiken en binnenknikken; 0-1. De eerste helft werd verder gedomineerd door De Weide, dat meer uitstraalde alleen met drie punten genoegen te nemen. Daarbij werd gestreden tot aan (en over) het randje, maar over het geheel genomen had scheidsrechter Van Dooren de wedstrijd prima in de hand.

Na rust veranderde het spelbeeld duidelijk. De resultaten eerder in het seizoen gaven voor ONR ook nog geen reden om paniekerig te worden, dus de mouwen werden opgestroopt. De druk lag nu op dezelfde speelhelft, waar De Weide probeerde om geen schade op te lopen. Op een aantal kleine mogelijkheden na hield de Hoogeveense verdediging het ook dicht, totdat topschutter B.Plat zich nadrukkelijk met het spel ging bemoeien. In een poging om hem de doorgang te beletten beging een De Weide verdediger een domme duwfout. Arbiter Van Dooren kon niet anders dan een strafschop toe kennen, die de topschutter zelf koelbloedig benutte. In deze periode was het voor De Weide even overleven. ONR bleek zelfs in staat om de schade te vergroten toen B.Plat zijn man omspeelde en Vogelzang in stelling bracht. De jonge spits faalde niet en schoot de bal gedecideerd langs de kansloze doelman. Maar in plaats van doordrukken na dit machtige kwartiertje (zoals eerder dit seizoen), bleek nu De Weide veerkracht te bezitten. Op het slechtste gedeelte van het veld had ONR steeds meer moeite om de eigen helft te verlaten, laat staan nog gevaar te stichten. Eerst kon ONR nog een aantal corners onschadelijk maken, maar met nog een klein kwartier op de klok was het dan toch raak voor De Weide. Poel schatte een lange crossbal op links verkeerd in en ook libero E.Hoving kon de voorzet niet meer verhinderen. Dijk kon nog wel wegwerken, maar hij deed dit slechts half waardoor de bal voor de voeten van reservespeler Van De Bent kwam. Deze schoot onhoudbaar langs Land en doelman P.Hoving de 2-2 in. In het slotkwartier was De Weide het dichtst bij een overwinning, mede met een schot op de paal en een schot net voorlangs het doel.

Maar al met al was het gelijkspel nog niet zo’n gekke uitslag. ONR was zeker tevreden, omdat het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen was voor de oranjehemden. Om dan toch de fel attaquerende nummer twee van je af te houden is zeker niet slecht. Op basis van de kansen en de inzet verliet De Weide met een kleine kater het sportpark aan de Hullenweg in de wetenschap dat er nog een boeiende tweede seizoenshelft zal volgen.

Voor ONR is het een unieke prestatie om kerstkampioen te zijn in de derde klasse. En dat in een seizoen waar insiders zelfs pessimistisch voor degradatievoetbal vreesden. De jeugdige ploeg (Rodenboog is met 26 jaar de oudste speler van het basisteam) heeft daarnaast in twaalf wedstrijden voor de winterstop al zeven keer de nul gehouden en maar zeven tegentreffers hoeven incasseren. Daarnaast verloor men alleen van Sportclub Angelslo, dat tot nu toe alle thuiswedstrijden op Sportpark Meerdijk wist te winnen. Na de winterstop gaat het seizoen voor ONR verder met een wedstrijd tegen datzelfde Angelslo. Maar misschien plant de KNVB de inhaalwedstrijd tegen CSVC nog eerder in. Als voorbereiding worden drie oefenwedstrijd gespeeld. In Groningen zullen DIO Groningen (16-1), Mamio (20-1) en Oosterparkers (23-1) worden bestreden om weer scherp de competitie te hervatten. 28 December, 6 en 13 januari kan ONR ook nog voor de derde keer in successie het Leekster Voetbalgala winnen.